5 важни препоръки за защита от мълнии

Мълниезащитата е важна за всеки, който търси спокойствие и безопасност в условията на бури, градушка и въобще във време, когато интензитета на възникване на мълнии е значително повишен. Днес ще ви предложим 5 важни и полезни препоръки, които да ви помогнат да опазите себе си и своя дом от неприятните ефекти, който може да причини неадекватната мълниезащита.

  • Най-важното е правило е да намерите закрито помещение, в което да изчакате да премине бурята, ако сте се оказали насъвети мълниезащита открито в подобен момент. Ако имате възможност да изчакате на място, разполагащо със собствена мълниезащита и мълниеприемник с изпреварващо действие или дори конвенционален такъв, то това е най-добрият ви избор.
  • Избягвайте големите метални обекти като тръби, а също така и всичко по което тече ток, тъй като тези места със своята същност привличат мълниите и повишават вероятността да пострадате.
  • За да сте сигурни, че сте взели превантивни мерки, когато сте вкъщи по време на буря, ако не разполагате с мълниеприемници с изпреварващо действие, то добра идея е да изключите битовите електроуреди. Това са най-често компютрите, телевизорите и т.н. Уверете се, че сте ги изключили от контакта, за да си гарантирате, че те няма да се повредят, както често се случва при подобни условия у нас. Препоръчително е и да не използвате телефони.
  • Ако знаете, че не разполагате с мълниеприемник, който да гарантира вашата надеждна мълниезащита не е препоръчително и да използвате водата в своя дом. Това предполага да изчакате с душа и с миенето на съдовете.

Повече за мълниеприемници с изпреварващо действие S.T.A.R. можете да научите от раздел „Мълниеприемници“ в нашия сайт или да ни се обадите на нашите телефони, за да осигурите най-добрата мълниезащита за вас и вашите близки.